sâmbătă, 21 iulie 2018

Stiati ca...clitorisul...

Sa ne mai veselim putin...Stiati ca...clitorisul...

Vad ca ati ramas stupefiati de numele de alint, scris de mine pentru prima ministreasa, adica Vasilindica.
 Nu este un "diminutiv" ci, un "marinutiv" si nu este inventat de mine ci, este preluat.
Apropo cred ca va aduceti aminte de articolul  prin care se demonstra ca in anul 1559,a fost descoperit clitorisul. Poate s-a intarziat atat pentru ca pana atunci nu se facea baie  si probabil venea un miros pestilential de sub fuste.
 Aici este articolul:

Ştiaţi că… clitorisul femeii a fost descoperit abia în 1559 de către Columb?

Într-o carte intitulată “A face sex” scrisă de Thomas Laqueur apare scris că clitorisul femeilor a fost descoperit de Renaldus Columb în anul 1559. Dar până la Columbus nimeni nu şi-a dat seama de acest organ sexual feminin? Şi, dacă e să vorbim astfel, cine a descoperit atunci penisul? Şi cine a fost Renaldus Columb? Are vreo legătură cu Cristofor Columb, descoperitorul Americii?

Se pare că Renaldus Columb a fost profesor de chirurgie la Universitatea din Padova (Italia). În 1559 (anul în care a şi murit), el a scris o carte de medicină, intitulată “De re anatomica”, în care a descris organele sexuale feminine, printre care şi clitorisul, despre care el spune: “Din moment ce nu l-a distins nimeni până în prezent, trebuie să-l denumim dragostea sau dulceaţa lui Venus”. Avea 43 de ani când acest profesor a proclamat lumii descoperirea…clitorisului!


Succesorul lui Columbus la Padova, Gabriel Fallopius, a pretins că el a descoperit clitorisul. Kasper Bartholin, un anatomist danez din secolul al XVII-lea, pune capăt discuţiei dintre cei doi bărbaţi, spunând că clitorisul a fost cunoscut încă din secolul al II-lea. :)))
lovendal.ro

Niciun comentariu: