luni, 30 iunie 2014

Violente

Violente magrebiene in orasele din Franta. Frontul National cere anularea legii care permite dubla cetatenie

autor: FrontPress 30.06.2014

musulmani frantaSăptămâna trecută, după ce Algeria a eliminat Rusia la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, trecând de faza grupelor, suporterii originari din nordul Africii au ieșit pe străzile marilor orașe din Franța să sărbătorească. Nu puține au fost locurile unde petrecerile au degenerat în conflicte cu forțele de ordine. În urma violențelor, Marine Le Pen, lidera partidului anti-imigraționist Frontul Național, a declarat că haosul a fost cauzat de politicile prea tolerante în privința străinilor.
”Ceea ce s-a întâmplat demonstrează eșecul politicilor în privința imigrației în țara noastră și refuzul asimilării multor persoane care au dublă cetățenie”, a declarat duminică Marine Le Pen. ”Aceștia ar trebui să aleagă: ori sunt algerieni ori sunt francezi. Ori marocani, ori francezi. Nu pot fi ambele”, a concluzionat aceasta într-o intervenție televizată.
După calificarea Algeriei, în marile orașe, în special în Paris, Marsilia și Lyon, imigranții cu descendență algeriană s-au confruntat în noaptea de joi spre vineri cu forțele de ordine.
lyon02_2958435bMilioane de imigranți musulmani din Africa de Nord trăiesc în Franța, mulți păstrându-și și cetățenia țării de origine. Lidera Frontului Național, partid care s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare din luna mai, a precizat că nu mai puțin de 800.000 de algerieni care trăiesc în Franța s-au înregistrat pentru a vota la scrutinul prezidențial din țara natală.
”Nici o altă țară din lume nu ar tolera ceea ce se întâmplă la noi. Statul ar trebui să acționeze, să stopeze imigrația și să anuleze principiul dublei cetățenii”, a mai declarat Marine Le Pen. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu: