luni, 5 decembrie 2011

Problema extremismului maghiar

Autor: Alexandru Sudițoiu-ND Hunedoara
Atât înainte cât şi după evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Sfântul Gheorghe şi la Miercurea Ciuc, presa împreună cu reprezentanţii separatiştilor maghiari au început să trâmbiţe despre şovinism, despre xenofobie şi alte lucruri de acest gen pentru a se victimiza. Într-un mod destul de stupid au fost şi persoane care au căzut în păcăleală asta , ignorând realitatea din spatele ecranelor TV. Eu am fost la Miercurea Ciuc şi pot să zic că nu am fost acolo să-i scot pe unguri din ţară ci pentru a-i ajuta pe fraţii mei discriminaţi în acel loc de către cetăţenii români de etnie maghiară, adevărata noastră problemă fiind oamenii precum Csibi Barna şi nu cetăţenii români de etnie maghiară care-şi văd de treabă lor , realizând că locuiesc în România şi primesc pâinea de la statul Român şi nu de la cel maghiar.
În fine, problema maghiarilor din România nu ţine de etnie , fiindcă nimeni nu are nimic cu ei pentru asta. Noi nu avem nimic cu ungurii atâta timp cât ei îşi văd de treaba lor şi îşi fac datoria faţă de statul Român, dar realitatea este că majoritatea ungurilor din România se lasă reprezentată de UDMR şi oameni precum Csibi Barna, oameni care urmăresc în mod constant unirea Transilvaniei cu Ungaria şi anularea tratatului de la Trianon ( un tratat care într-un fel i-a favorizat pe unguri, fiindcă iniţial trebuia să primim şi o parte din Ungaria actuală ) , oameni care controlează o mulţime de oraşe în ținutul secuizat şi care încearcă o discriminare totală a etnicilor români din zona aceea. În ţinutul secuizat un român riscă să nu primească mâncare sau orice ar comanda dacă nu face comanda respectivă în limba maghiară, ăştia se cred deja în Ungaria, unde-i respectul reciproc de care tot vorbesc ungurii care ne acuză de xenofobie ?
Unde-i xenofobia noastră şi şovinismul când noi nu avem nimic cu ungurii ? În schimb pot să văd şovinism şi xenofobie la Garda Maghiară, la Jobbik, la alte organizaţii de acest gen care atacă frecvent orice ţine de români şi românism şi care trăiesc în frică forţele naţionaliste române, asta este xenofobia, ori noi nu ne temem de unguri, noi doar încercăm să-i apărăm pe românii prigoniţi de unguri. Prin ce marşurile de la Sfântul Gheorghe şi Miercurea Ciuc se fac xeonofobe şi provocatoare când singurul lor rol este de a le da un sprijin moral românilor din acele zone, arătând că ne putem petrece ziua naţionala oriunde în propria noastră ţară. Ungurii sunt cei care vin de ziua naţională să ne atace şi să ne provoace şi nu viceversa, fiindcă noi ne sărbătorim ziua naţională în propria ţară şi nu în Ungaria, spre deosebire de unguri. Noi când am fost la Sfântul Gheorghe şi la Miercurea Ciuc nu am strigat ”moarte ungurilor!”, nu am spânzurat păpuşa lui Horthy, ci am strigat un lucru simplu şi clar : HARGHITA, COVASNA, PĂMÂNT ROMÂNESC! Ce-i deranjează cu asta ? Vor să fie egali cu noi în statul nostru ? Atunci să fie loiali statului român. Altfel să plece sau să se mulţumească cu slujbe de şantier.
Nu-i acuz pe unguri cu ură pentru felul lor de a fi, aşa au fost educaţi încă de mici, considerând că au dreptul suprem asupra Ardealului. Ei păstrează trăsături caracteristice ale rasei mongoloide, dar nimeni să nu ne ceară nouă să ne închimăm în faţa lor şi să fim indiferenţi faţă de atacurile anti-constituţionale şi anti-româneşti ale extremiştilor maghiari care doresc un nou Kosovo în România. Ei invocă drept argument istoric autonomia Transilvaniei ca şi principat în evul mediu sau numărul mare al etnicilor unguri în Ţinutul Secuiesc la oră actuală, dar ei ignoră toate documentele istorice legate de prezenţa românilor în Transilvania dinaintea ungurilor, ei ignoră originea noastră daco-romană şi se laudă că ei, mongolii, au venit aici primii, ei ignoră faptul că Miklos Horthy a masacrat sute de români când a ocupat nord-vestul Ardealului şi a colonizat zona cu maghiari.
La oră actuală rezolvarea acestei probleme a maghiarilor în România nu se poate face prin frică de afirmare, prin evitatea ”conflictelor”, ci doar prin aducerea permanentă în atenţia lor că tineretul naţionalist şi creştin român nu va negocia niciodată primul articol din Constituţia României şi că cetăţenii maghiari de etnie română trăiesc din banii statului Român faţă de care toţi au datoria să-şi manifeste loialitatea pentru a se considera români şi a fi egali cu noi în ţara pentru care strămoşii noştri şi-au dat viaţă secole de-a rândul. Pentru cei care sunt deranjaţi de prezenţa românilor soluţia este simplă, să meargă înapoi în Ungaria, şi dacă sunt prea aproape Mongolia îi oricând deschisă pentru copiii ei uitaţi. Ungurii ar fi trataţi ca români dacă şi-ar vedea de treabă şi ar fi loiali acestui stat, dar nu putem spune acelaşi lucru despre acei unguri care vor putere în stat pentru a lucra în interesul statului maghiar şi în contra celui român. Evident, o mare parte din vină o avem şi noi fiindcă suntem prea toleranţi şi ne lipseşte mândria naţională, dar exact acest lucru trebuie schimbat.
http://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu: