duminică, 11 octombrie 2009

Religia e opiul poporului, inima unei lumi fara inima !


Foto:Patriarhul Teoctist.
Religia este opiul poporului, inima unei lumi fara inima. K. Marx
Nu v-ati intrebat niciodata cum de este posibil, ca la anumite sarbatori ortodoxe, la Catedrale sa fie in genunchi. In cita puhoi de oameni calcindu-se in picioare, ocolind bisericile de citeva ori.Citatul lui Marx este adevarul adevarat. Daca v-ati uita la fetele oamenilor indobitocite, saracite, brazdate de suferinte indelungate, chinuite, dar cu toata straduinta lor, Dumnezeu nu si-a intors fata catre ei. Ei asteapta deznadajduiti o minune.
V-am mai povestit cum s-a stabilit ortodoxismul la Constantinopol spre deosebire de catolicism, mai putin desantat. Tocmai ortodoxismul s-a facut cu fala, ca sa impresioneze prostimea, sa se arunce maruntis din convoiul imparatului(cap al bisericii), alimente modeste de pomana.
Sa tina poporul prea plecat, la marinimia imparatului si capilor bisericii, care umblau imbracati cu vesminte din fir de aur si coroane batute, cu pietre pretioase enorme, ca prostimea sa ramina ingenunchiata. Dar acest lucru se intimpla la ortodoxi, Karl Marx inca nu vazuse asa ceva.
Imi aduc aminte de la o noapte de inviere in anii 2ooo cind Patriarhul de atunci Teoctist, la slujba de Inviere era imbracat in straie stralucitoare si cu coroana cu pietre pretioase si ziaristii l-au filmat si la dat la televizor compatindu-l cu multimea saraca si saracacios imbracata, flaminda. A spus si a scos lucrul acesta in relief la tv. Apoi s-a primit ordin si imediat a aparut imbracat in straie albe modeste si fara coroana. Deci totul este un circ.
Atit, am vrut numai sa va atrag atentia in mod umil.Nu il apreciez pe Karl Marx, in general, atitudinea stiintifica fata de Romania anilor 185o, este corecta, dar in privinta religiei are dreptate 1ooo la 1oo cu toate pacatele lui.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu: